Alsens IF - Hede IK 2-1 (2-1)

Så här en vecka senare, så kommer det en försenad rapport från vår viktoria förra fredan, då Hede kom på besök och Bleckåsvallen visade upp en för årstiden fin matta, vädret var ljuvligt och grabbarna taggade!

Målskytt för Alsen var Anton Blom 2
Hedes mål gjordes av Magnus Liljemark.

Hede började vasst och var det klart bättre laget inledningsvis, men i min 13, så kom Hampus Lindholm loss på vår högerkant, slog ett hårt inlägg efter marken och där dök Anton upp och bara satte foten till och 1-0 till vår stora förtjusning. Hede repade dock mod och fortsatte gnugga på, de hade bl.a en nick i stolpen och även några chanser till, bl.a ett långskott som Mattias tippade ut. Dock blev det till en hörna och efter lite trassel så tryckte Magus Liljemark in kvitteringen i min. 30. Efter målet så repade hemmalaget mod och fick lite kontroll på spelet igen, redan minuten efter Hedes kvittering så kämpade sig Erik Johansson åt sig bollen till vänster om Hedemålet, slog in en boll i luften som Anton med en säker nick placerade otagbart i mål till 2-1. Det var sen några mindre chanser åt bägge håll, Hede hade ett fräsande skott strax ovanför ribban, men resultatet stod sig till halvtid.

Vi försökte i halvtid få alla att dricka ordentligt i värmen och sen bara försöka slappna av och ha roligt i andra halvlek.

Spelets kvalité sjönk något hos bägge lagen i andra halvlek, både spänningen med bottenplaceringar och värmen var faktorer som spelade in. Bägge lagen började också byta in nya spelare vilket också påverkade spelet. Men Alsen drog sig nog omedvetet tillbaka och Hede trummade på, Alsen hade dock en finfin chans mitt i halvleken, men skottet gick strax utanför. Mattias Johansson i Alsens mål fick också visa sig på styva linan vid några tillfällen. Men kanske har tabelläget inverkan på avsluten, för särskilt effektivt var det inte åt något håll! Det blev alltså inga fler mål, så när domaren Björn Rimmö blåste för full tid, så stod Alsen som segrande lag, detta för första gången i år.
Visst hade ett delad pott kanske varit ett mer rättvist resultat, men en uddamålsseger är aldrig fel.

Ett stort jubel både hos publik och spelare, som alla kände en stor lättnad över tre poäng.
Ett stort tack till Krister Rensbo som höll sitt löfte och bjöd på tårta som utlovats vid seger.
Bäst i Alsen idag var vår målvakt Mattias Johansson, samt naturligtvis två-målsskytten Anton.
I Hede så tyckte jag att deras målskytt Magnus var bra, Rahman Sadat var också en stark spelare.